ETT STEG MOT ETT MER HÅLLBART SAMHÄLLE, VATTENPROJEKTET I NYA KOMMUNHUSET
 
När det nya station och kommunhuset kom på tal för några år sedan fick klubbarnas gemensamma pr-grupp en idé att arbeta med vatten i centrum 
 
 
 
När man reser i världen så blir man sällan förvånad över att Rotarymärket syns och exponeras lite varstans.
 
Alltifrån flygplatser i större städer till hamnar i karibiska övärlden. Som rotarian känner man sig både stolt och lite "som hemma".
I Växjö bygger nu kommunen ett nytt station och kommunhus som ska stå klart under 2021.
 
De fyra klubbarna i Växjö har under ett antal år letat efter en plats som synliggör Rotary på ett mer permanent och lite oväntat sätt. När det nya station och kommunhuset kom på tal för några år sedan fick klubbarnas gemensamma pr-grupp en idé att arbeta med vatten i centrum och tog omgående kontakt med Växjö kommuns fastighetsbolag och började skissa på ett samarbete kring en dricksvattenfontän.

Och våren 2020 tog klubbarnas styrelser beslut att stötta initiativet.
– Många som jag träffat och presenterat idén för även utanför Rotary, undrar hur vi lyckats med att få en sådan central placering i stationshuset, säger Anders Helgesson, från S:t Sigfrids Rotaryklubb.

Rotary kommer nu att exponeras i samband med dricksvattenfontänen, dit resenärer och besökare till kommunen kan fylla på sina vattenflaskor med gott vatten, istället för att köpa nya petflaskor. På så vis kan vi bidra till att minska på plastkonsumtionen. Att fokusera på vatten och hållbarhet känns helt rätt då hälsa och miljö är två av Rotarys sju fokusområden. Samtidigt får Rotaryklubbarna också en samlingsplats när andra aktiviteter och events görs.
 
Vi hoppas kunna presentera lösningen här på webben efter sommaren, då kommunens anlitade arkitekt påbörjat sitt arbete